Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.
Informasjonskapsler kan også brukes for tilpasning av annonser.

Kontaktperson i Brisk Utvikling:
Kristin Wiig Sandnes
E-post: kristin.sandnes@brisk.no
Telefon: 920 60 343

Ny tilskuddsordning – vi kan hjelpe din bedrift med å forebygge og redusere sykefravær.

Tilskudd til Ekspertbistand er en del av IA-avtalen. Dette virkemiddelet er tilgjengelig for alle bedrifter! Ved langvarig og/eller hyppig sykefravær kan det være behov for ekstern bistand. Arbeidstager, arbeidsgiver og NAV skal være enig om at Ekspertbistand er et hensiktsmessig tiltak.


Eksperten skal:

  • Primært gi bistand på arbeidsplassen.
  • Støtte opp under samhandling mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.
  • Foreslå tiltak som skal gjøre arbeidstageren i stand til å utføre arbeidet sitt, eller gjøre annet arbeid for samme arbeidsgiver.
  •  Kartlegge kompetanse/ferdigheter hos arbeidstager som grunnlag for å tilpasse arbeidsoppgaver eller finne en ny yrkesvei.
  •  Utarbeide rapport om årsak til sykefraværet og forslag til tiltak for tilbakeføring til arbeid.

Prosessen med Ekspertbistand vil normalt gå over 8-10 uker og varer rundt 20 timer – inkludert forberedelser og etterarbeid med utarbeiding av rapport.
Maksimalt tilskudd pr sak er kr 21 200,-


Første steg i en slik prosess er at arbeidsgiver kontakter NAV (Arbeidsgivertelefonen), slik at NAV kan vurdere støtte gjennom tiltaket. Deretter henter bedriften inn pristilbud fra oss og sender søknad via Altinn.

TRYKK HER FOR MER INFO

Vi kan selvsagt også bidra uten at en søker refusjon fra NAV. Ta kontakt med oss så vil vi hjelpe din bedrift med å forebygge og redusere sykefraværet.

BRISK Kompetansesenter AS skal bidra til at personer som står utenfor arbeidslivet, eller står i fare for å falle ut av arbeidslivet, primært kommer i eller opprettholder arbeid.

Utviklet av Digi Publishing AS